15 хиляди лева и договор с шефа на Черноморец Митко Събев за ползването на стадион "Лазур". Това са двата компонента от лицензионните условия, които трябва да изпълни Нефтохимик, за да получи право да играе в елита.

Задълженията са за картотеки, глоби и съдийски такси. Това разкри пред "Черноморски фар" изпълнителният директор на клуба Благо Митрев, който обяви, че напуска. Той не споменава нито дума за забавените осигуровки, за които се твърди, че не си никак малка сума. Второто изискване, поставено пред клуба, е в максимално кратки срокове да предостави договор за ползване на лицензиран стадион. На този етап обаче все още не е ясно дали "шейховете" ще успеят да се споразумеят с Митко Събев за нов контракт за ползване на стадион "Лазур". За миналата година спортното съоръжение бе договорено за 180 хиляди лева, част от тях все още не са платени, но вероятно сумата ще бъде разчистена съвсем скоро. Не е изключено от Черноморец да поставят условия - след като се платят забавените средства да се преговаря по новите параметри. В Нефтохимик обаче нямат много време. Крайният срок за лицензиране е сряда.

До края на месеца трябва да се платят и забавените задължения към футболистите - две месечни заплати и по няколко премии. В тази връзка днес президентът Валентин Каравълчев, спонсорът Николай Филипов и Благо Митрев ще се срещнат, за да приоритизират най-належащите плащания. В същото време Митрев обяви, че със сигурност напуска клуба. Очаква се това да стане още тази седмица. Изпълнителният директор на Нефтохимик се похвали, че имал примамлива оферта за работа като треньор в чужбина.

През март месец, когато при „шейховете” имаше много катаклизми и неуредици в организационен план, той беше подал своята оставка пред шефовете, но тогава тя не бе приета.

„Бях подал оставка преди време, която не беше приета, но моите намерения да напусна останаха и сега съм твърдо решен да го направя, независимо, че постигнахме голяма цел с отбора да влезем в „А” група. Причините не са финансови, просто искам да се развивам в друга сфера", коментира пред БНР-Бургас Митрев.

"Аз обичам Нефтохимик и се надявам всичко да се нареди, както трябва, за да е фактор тимът в елита", добави легендарният халф на "шейховете".

Той беше в отбора още от първите моменти на възстановяване на Нефтохимик през 2009-а, когато ветерани и легенди се събраха, за да запазят клуба на футболната карта и да опитат да го върнат сред професионалистите. Това се случи, след като президентът на Нафтекс Митко Събев изостави "шейховете" и се наложи те да заиграят във „В” група след загубен бараж за влизане в „А”.