Треньорът на Септември (София) Николай Митов даде пресконференция преди заминаването на тима на подготвителен лагер в Турция. Той изрази задоволство от селекцията на отбора и не скри амбициите си да се върне в Левски или да работи в чужбина. Както е известно, 44-годишният специалист беше начело на „сините“ през пролетта на 2013 години и равен със Славия в последния кръг му попречи да стане шампион. Септември в момента е сред лидерите във Втора лига, където дели първото място с Етър. Двата тима имат по 35 точки.

„При класиране в Първа лига, това ще бъде добра визитка за мен и моето развитие като треньор. Не крия, че в бъдеще имам желание да работя пак в Левски или в чужбина. Никак няма да ни е лесно през пролетния полусезон. Имаме 13 мача - 13 финала, 13 битки. Първите пет отбора в класирането имат реални шансове за влизане в Първа лига“, коментира Митов.

„Имаме стабилен гръбнак в отбора, който при класиране в Първа лига няма да има нужда от голяма селекция. Доволен съм от футболистите и от селекцията. Имаме вътрешна конкуренция, което е добре. Не отписвам чужденците, но искам да играят повече българи. При положение, че имам двама футболисти със сходни качества, но единият е чужденец, със сигурност бих избрал българина“, добави треньорът на Септември.

ВСИЧКО ЗА ВТОРА ЛИГА