Треньорът на Монтана Николай Митов продължава усилено да работи по зимната селекция. Централният защитник Николай Николов е поредното име, което наставникът на втородивизионния тим е набелязал за привличане на "Огоста".

Митов има нужда от опитни футболисти покрай задължителните младоци, които трябва да са на терена в мачовете от "Б" група. 32-годишният Николай Николов познава отлично обстановката в Монтана, след като игра за тима през първата половина на сезон 2009/2010 и след това през втория дял на сезон 2010/2011. Между тези два периода на "Огоста" той бе прекарал една година в Армения.

Николов има три гола за Монтана в 23 мача в “А” група, а през този сезон игра в родния си Пирин (Гоце Делчев). В момента юношата на "Левски" е без отбор, след като още през септември напусна по взаимно съгласие последния в класирането на "А" група.

Николов е играл още в Банантс (Ереван), Черноморец и Локомотив (София).

На 9 януари Митов ще изведе футболистите на Монтана за първата си тренировка за новата 2014 година. На 7 и 8 януари играчите ще се подложат на задължителните медицински прегледи в Дианабад.