ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР ТУК!

Селекционерът на България Младен Кръстаич заяви след тежкото поражение от Унгария с 0:3 в Будапеща, че това са най-добрите играчи, с които националният ни тим разполага и други няма. Според сръбския специалист са нужни години преди "трикольорите" да успеят да се противопоставят успешно на Унгария и Сърбия. 

"За съжаление нямам лукса да разполагам с играчи, които се състезават в големи клубове и играят на най-високо ниво, освен това имахме проблеми с контузени играчи. Някои от промените на почивката също бяха продиктувани от контузии. Рокадите бяха принудителни, но такива неща се случват. За съжаление повечето играчи играят в българското първенство и не са свикнали да играят на такъв висок ритъм, а тежкият мач с Черна гора ги изцеди", започна Кръстаич на пресконференцията след мача. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

"Играчите, с които разполагаме имат своите качества - те обаче са неопитни и когато се изправят срещу футболисти от висока класа понякога не успяват да се справят с тях. Някои от тях играят, а други не във вътрешното първенство, но това са играчите, с които разполагаме и както съм казвал имат своето бъдеще. Без значение как завърши днешният мач ние знаехме за какъв отбор става въпрос. Последните години напреднаха изключително много. Това не е Унгария, която гледахме преди 10-15 години. Неслучайно при жребия казах, че Сърбия е фаворит, а на второ място е Унгария. Що се отнася до нашия отбор - имаме млади и перспективни играчи - това, което можем да направим е да погледнем Унгария като модел за отбор, който успява да прогресира, вдигайки нивото на своето вътрешно първенство", добави сърбинът. 

"Не бих отличил само Доминик Собослай, макар че е играч от висока класа, който играе в топ първенство. Що се отнася за нашия отбор още при идването си казах, че ако се играе както досега, не бих дошъл. Идеята е да има промяна, но са нужни години, за да се изгради такава игра, че България да се противопостави на отбори като Унгария или Сърбия. Реално това е най-доброто, с което разполага България в момента", продължи селекционерът.

"Не само в България, но и в Сърбия и други подобни страни треньорът винаги е виновен. Що се отнася за опитните играчи - те имат качества и бързина. В момента по-добри от тях нямаме. Младите, с изключение на две, три момчета, които липсваха заради контузии - това са играчите, с които разполагаме. Искам да работя с тези, които имам на разположение и с тях да изградим отбор за бъдещето", завърши Кръстаич.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК