Втора поредна кръстопътна среща иде в българския футбол. Миналата седмица премиерът Бойко Борисов събра босовете на ЦСКА, Левски и Лудогорец – Гриша Ганчев, Васил Божков и Георги Домусчиев, за да чуе гаранции за феърплей в новото първенство.

Сега вътрешният министър Младен Маринов, един от участниците в сбирката в Министерски съвет, е поканил цялата съдийска комисия и елитните рефери, информират колегите от "Труд"

Срещата ще бъде в дните след първия кръг на първенството, който завършва в тази вечер с мача Дунав - Левски (от 20:30 часа в Русе). 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Очаква се Маринов и висши служители на МВР да гарантират спокойствие и сигурност на съдиите. Не е изключено при натиск от клубове да бъдат използвани СРС-та, а след това виновниците да бъдат наказвани безкомпромисно.

Президентът на БФС Борислав Михайлов вече направи подобна среща със съдийската комисия, на която присъстваха и други членове на Изпълкома. Сега първият във футбола ни ще бъде част от делегацията при Младен Маринов.

Президентът Михайлов вече е обяснил на арбитрите, че не могат да играят ролята само на жертви. А когато правят фрапиращи грешки, ще си понасят и сериозни наказания. След срещата на върха при премиера Борисов големите босове във футбола обещаха, че никой няма да натиска рефери и да купува мачове.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери