ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че няма как да бъдат постигани успехи при положение, че на "Армията" не се работи в екип, а всеки гледа да подлива вода на другия. Дрязгите при "червените" не спират, като легендата изрази огорчението си от факта, че някой от клуба е изпял пред медиите за заплатата му, която е вписана в договора му.

"Трябва да работим в екип, а това нещо в момента го няма. Желанието ми е да има разбиране, да бъдем едно цяло. Имам предвид цялото ръководство, футболистите. Ако това нещо се осъществи, ще постигаме успехи. Това каква заплата получавам аз, са вътрешноклубни неща. Не говори добре това, че нещата от кухнята се разпространяват по медиите. Има пробив, което не говори добре за хората, които управляват клуба. Човекът, който изнася информацията трябва да бъде хванат и наказан", призова Стойчо Младенов и добави: "Само така може да има ред и дисциплина, и аз вярвам, че Георги Илиев ще я въдвори. Радвам се, че с него работим в екип."

Наставникът на ЦСКА говори в предаването "Пред банята" по ТВ7 и по темата за своята заплата и намеренията на Майкъла да я намали след Нова година. "Не съм първият, на който се разбира заплатата. Това обаче се превърна в голям проблем. Аз не съм най-скъпият в историята на клуба, няма и да остана. Но това, което ми се предложи, когато поемах отбора, го приех, без да коментирам. Това може да го потвърди Димитър Борисов. В България има по-скъпоплатени треньори от мен, и в другите отбори има и по-скъпоплатени футболисти. В "Левски" като получават по 25-30 хиляди никой не го коментира. Ръководствата си преценяват какви заплати да предлагат", каза Младенов.

Относно въпроса за източването на пари от ЦСКА, визирайки приближеният до "Титан" Първан Първанов-Перо, специалистът обяви, че повече не желае да говори на тази тема.

"Не желая да се връщам на темата за източването на пари от ЦСКА. Аз имена не съм споменавал. Това отново са въпроси вътре в клуба. Не е тайна кои са хората, които са водили преговорите с футбоистите и мениджърите им. Мисля, че трябва да се коментират други неща. Аз също спирам да коментирам. Моята част са спортно-техническите въпроси", сподели Стойчо Младенов, който е убеден, че премиерът Бойко Борисов ще помогне и на ЦСКА - "Сигурен съм, че ще го направи. Той се доказа като голям лидер, с характер на победител. Той знае, че "червена" България е важна за него. Сигурен съм, че ще помогне, както го направи и с много други отбори."

Младенов говори и за зимната селекция, както и дали би давал шанс за изява на юноши в оставащите мачове до края на годината. "Няма такъв клуб, който да се концентрира само върху български футболисти. Разбира се, трябва да преобладават нашите, но в България има дефицит на определени постове. Следим момчетата в школата. Има едно ядро футболисти от юношеските формации, които в определени дни тренират с първия отбор. Някои вече играха в контролите. Когато има възможност, ще залагаме на младите. Аз ще съм щастлив, ако бройката на талантите в школата на ЦСКА се увеличава, но всичко зависи от индивидуалните качества", каза още наставникът на "армейците".

Легендата категорично обяви, че ЦСКА ще преследва високите си цели, независимо от проблемите. "Амбициите са от ясни по-ясни. Независимо от проблемите, никой не се интересува дали ЦСКА има какво да яде, или какво да пие. Хората са свикнали, че във всяка ситуация, ЦСКА успява да постигне целите си. Продължаваме, гоним ги до дузпа - титла и купа. Макар че купата в историята на клуба винаги е бил утешителен трофей. Винаги, когато ЦСКА не е първи, е провал", коментира Младенов, който също така беше попитан дали вече е наясно с причините защо тимът му изпусна миналата година титлата в последния кръг в Разград: "Имам яснота, но не желая да коментирам. Напълно съм наясно с грешките, които ни провалиха и изпуснахме титлата. Говоря от спортно-техническа гледна точка."

Наставникът отговори и на въпрос, зададен му от феновете, дали ще си подаде оставката, ако ЦСКА не стане шампион.

"Иска им се на някои, но да забравят!", отсече Младенов.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА