Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов призова БФС да тръгне по следите и да разследва стимулирането на Марек от трета страна. Както БЛИЦ вече разкри, на дупничани е бил обещан бонус, ако измъкнат нещо от "армейците". Двубоят на "Бончук" завърши 0:0, а Младенов дори заплаши с бягство в чужбина, ако продължи "селянията в българския футбол".

"Доминирахме през цялото време и имахме голови положения, но за съжаление не ги вкарахме и пропуснахме дузпа. В последните минути направихме огромен натиск, но трябва да имаме повече успеваемост. Стигнахме няколко пъти до отлични ситуации - и Милисавлевич, и Карачанаков, и Тони Силва... Ако имахме повече самочувствие, щяхме да ги реализираме. Самите ситуации и решенията изнервиха нашите играчи и това си оказа влияние. Дори и в ситуациите в нащ ущърб трябваше да ги изиграем. Евала им правя на момчетата за играта, която показваме", съжаляваше Младенов след двубоя.

На пресконференцията наставникът на ЦСКА говори по темата с финансовите стимули от трета страна. "До нас достигат много сигнали за стимулация от трета страна. БФС да се заеме, има си комисии и те трябва да проверят, защото българския футбол започват да се подчинява на една кауза. Този филм сме го гледали три пъти и не е изненада. Превръщаме футбола в една селяния, то е лежане, то е бавене. Ако така развиваме българския футбол, по-добре да се отказваме или да тръгваме да отиваме по чужбина. Буташ каруцата, буташ, но не става...", недоволен е Младенов.

"Ние взехме 14 нови футболисти, без подготовка и в процеса на шампионата сглобяваме състава. Дори по време на шампионата ги привличахме и ги утвърждавахме като титуляри. В един момент на човек му писва. Да бъде плют само и само да се подчинява на една кауза. Е, няма да стане", категоричен е треньорът на ЦСКА.

"Ние играем честно и достойно, ако някой твърди обратното, да ни го каже", продължи Младенов.

"Две седмици нямахме 320 лева, за да може Венци Василев да мине ядрено-магнитен резонанс. Ако имаме пари, няма да ги даваме на съперниците, а ще ги даваме, за да си разрешаваме нашите проблеми", обясни спецът.

След това Младенов се върна на играта на Марек в днешната среща: "Не обичам да коментира играта на съперника. Да бяха играли така срещу Лудогорец, както срещу нас и "Левски". Защо се получава такава голяма разлика? Сигурно са имали проблем... или са им платили нещо, или са ги презобили... не знам", чуди се Младенов.

"Този шампионат ще бъде много по-жесток, защото няма да мълчим. Започнахме с клипчета и ще продължаваме. Аз искам да попитам, за да стимулираш даден отбор, това позволено ли е? Не мога да доказвам кой кого стимулира, но си има комисии, да проверяват и да тръгнат по следите", призова Стойчо Младенов.

"Имаме си достатъчно проблеми и заедно с ръководството вършим работата си по перфектен начин. Ние знаем какво става. Миналия сезон бяхме на две точки от Лудогорец, но ни отрязаха главите в последните два мача. Знаехме какво ще се случи и аламирахме предварително за това, но то се случи в крайна сметка. Просто вие виждате, не сте глухи. Ние също го чуваме, докога ще угаждаме?", каза още треньорът на ЦСКА.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите