Младежките ни национали загубиха с 1:2 от връстниците си от Гърция в контролна среща. Проверката се игра на стадион "Серес Мунисипал" в град Серес.

Домакините откриха резултата още в 6-ата минута чрез Аристидис Сойледис, който се разписа със силен изстрел с левия крак от границата на наказателното поле, правейки безпомощен Стефано Кунчев от Славия - 1:0.

След това избраниците на селекционера Михаил Мадански имаха шансове, като Александър Тонев нанесе на два пъти опасни удари, но вратарят Костас Ламбру показа, че неслучайно пази на вратата на Гърция.

И в началото на второто полувреме домакините упражниха натиск, но "трикольорите" успяха да изравнят. В 66-ата минута точен за 1:1 бе Александър Тонев. Талантът от ЦСКА, който е пред трансфер в Лех (Познан), центрира остро в наказателното поле на гърците от пряк свободен удар, няколко играчи на домакините се разминаха с топката и тя влетя в мрежата.

Седем минути по-късно обаче топката попадна за втори път в нашата врата, Танасис Карагунис вкара за 2:1. Този път Борислав Стойчев бе принуден да я вади от мрежата си. Пазилият през пролетта за Академик юноша на ЦСКА замени колегата си от Славия Стефано Кунчев на почивката.

В даденото от съдията 3-минутно добавено време Карагунис можеше да вкара още един гол, но от 3-4 метра не успя да отбележи.

Контролата протече в коректен тон, като жълти картони от нашите младежки национали получиха само Александър Цветков и Атанас Дреновички.

В понеделник селекцията на Михаил Мадански ще играе контрола в Сандански срещу Македония.

Стартовият състав на България:
Стефано КУНЧЕВ (Славия), Мартин ДЕЧЕВ (Лудогорец), Илия МИЛАНОВ (Литекс), Атанас ДРЕНОВИЧКИ (Лудогорец), Пламен ДИМОВ (Черноморец Поморие), Християн ПОПОВ (Сливен), Веселин МАРЧЕВ (Сливен), Момчил ЦВЕТАНОВ (Литекс), Александър ЦВЕТКОВ (Литекс), Станислав КОСТОВ (ЦСКА), Александър ТОНЕВ (ЦСКА)
Появили се на смяна: Божидар СТОЙЧЕВ (Академик), Росен КОЛЕВ (Черно море), Георги КОСТАДИНОВ (Черноморец Поморие), Антон КАРАЧАНАКОВ (Пирин), Венцислав БЕНГЮЗОВ (Пирин), Благой ПАСКОВ (Чавдар Етрополе), Румен НИКОЛОВ (Черно море)