Сагата около акциите на ПФК Левски продължава с пълна сила и докато бъдещето на отбора все още се решава, това на бъдещите сини голмайстори вече е в ход. Негов инициатор е Емил Велев, който преди два месеца, малко преди в страната да бъде обявено извънредно положение, на терените на комплекс „Мир и Дружба” създаде своя собствена футболна академия Левски Спартак 1962 заедно със свои бивши съотборници.

За броени дни бройката на желаещите да бъдат обучавани и да тренират с легендата на Левски, нарасна сериозно. Социалната изолация обаче, малко забави плановете на Кокала, който е последният треньор, извел Левски до титлата (2009 г.). Днес той проведе кастинг за набиране на още млади таланти за академията си, в която взеха участие деца, родени през следните години: 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 и 2014.

От 11:00 до 15:00 часа спортен комплекс "Мир и дружба" в Студентски град се превърна в своеобразен празник в синьо за младите таланти, които не можаха да се нарадват на тренировката си с Кокала. В комплекса бяха взети всички мерки за дезинфекция, а същинските тренировки за децата предстоят. Както е известно, вече са позволени тренировките и на закрито, и на открито, а от 26 май – вече тренират и най-малките.

Повече информация за академията на Емил Велев може да видите във фейсбук страницата.

Наскоро пред БЛИЦ Кокала направи голямо разкритие за бюджета на Левски, което за часове обиколи публичното пространство.

АНЕЛИЯ ПОПОВА/БЛИЦ