Стотици хора, сред които много известни личности, изпратиха легендарния Георги Димитров в последния му път. Поклонението пред тялото на Джеки се състоя в фоайето на Националния стадион "Васил Левски".  До ковчега с тленните останки на големия ветеран стояха трима души - баща му, синът му и племенникът му, които приемаха изказаните им съболезнования. Георги Димитров почина на 8 май след дълго и тежко боледуване от рак на 62 години. 
 
Да си вземат сбогом с него дойдоха десетки ветерани на ЦСКА, представители на настоящото ръководство, както и тарторите на "червената" агитка, членове на Изпълкома и други служители на БФС, политици, сред които Румен Петков. Пристигнаха и известни футболисти, носили екипите на други отбори - Бойчо Величков, Чавдар Цветков и други, бивши спортисти, сред които Борислав Кьосев.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Бяха поднесени и много венци, включително и такъв от Христо Стоичков, който заради пандемията нямаше как да прелети от Щатите до България. По същата причина и друго голямо име в историята на ЦСКА Лъчезар Танев не успя да пътува от Барселона, но имаше венец от неговото име и това на мениджърската му агенция. 

"Помагаше на нас младите и ни даваше съвети. Най-хубавият ми спомен с него е спечелването на шампионската титла през 1989 година. Тъжно е, защото Георги Димитров беше и ще остане голяма фигура в историята на българския футбол", каза вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, който е бивш съотборник с Джеки в ЦСКА.

"Животът е направен всеки да си отива според годините. Голям човек, голям футболист. Жоро не обичаше да му казвам Джеки. Бил съм му кум, а кум се става, когато имаш доверие. Дори когато бе на лечения във Франция, се чувахме. Видяхме се преди да отиде в другата болница. Трагедия. Бог да го прости. Един голям, голям, голям футболист и човек. Никога не се е възгордял. Държа се нормално, човешки с всички. Просто един прекрасен човек и футболист. Светла му памет", заяви бившият шеф на ЦСКА и БФС Валентин Михов.

„Все си мислех, че ще прескочи. Беше силен характер. Голям човек, голям спортист и приятел. Загубихме го. Просто съжалявам. Вече четвърти ден само в главата ми се въртят спомени какво сме правили. Бяхме заедно непрекъснато. Много е тежко. Загуба за ЦСКА, за българския футбол. Светла му памет“, коментира Георги Велинов.

СНИМКИ: Георги КОЛЕВ/БЛИЦ
ВИДЕО: Съйко СЪЕВ/БЛИЦ