ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Аржентинските инвеститори, които са изявили желание да придобият акциите на Пирин, са част от американската мениджърска агенция CRD Sport.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов се е срещнал и разговарял с екип на компанията в кабинета си. Кандидат-инвеститорите пристигнали с президента на Пирин Станислав Манолев и техническия директор Петър Занев. Силният човек в агенцията е адвокатът по спортно право Данило Монти, с него е бил и официалният представител на дружеството Ернан Банато, с екипа е имало и финансист, пише struma.bg.

Банато, който живее в Маями, е добре познат у нас. Той е мениджър на бившия нападател на ЦСКА Жорди Кайседо.

Портфолиото на компанията включва футболисти на стойност 38 млн. долара. Основният им ресурс от играчи е в петия в света пазар – Мексико, като амбицията на агенцията е да стъпи и в Европа. В разговора си с градоначалника те са декларирали готовност да поемат издръжката на мъжкия тим в Първа лига и да подобрят базите и условията.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Илко Стоянов е обяснил, че не е в правомощията на кмета на общината да взима такова решение еднолично. Той  е изискал предложението да се внесе писмено, за да се обсъди от феновете, спортната общественост и от местния парламент.

Градоначалникът коментирал още, че направените преди дни промени в борда на директорите били необходимост, но ако се стигне до сключване на договор и те поемат клуба, ще са свободни да назначат свой екип.

Той отбелязал, че процедурата може да се удължи до май-юни. Не са водени детайлни преговори с какъв процент евентуално да остане ОФК Пирин в акционерното дружество – 10, 30 или 50%. Представителите на CRD Sport са заявили готовност веднага да подкрепят клуба и по този начин да „капарират“ дружеството.

Ако представителите на американската мениджърска компания депозират писмено в рамките на 1-2 дни заявлението си, е много вероятно градоначалникът да го внесе като извънредна точка на предстоящата в петък сесия на ОбС – Благоевград.

Подобно намерение е изложил и руски бизнесмен, който също е бил готов да спасява орлетата, инвестирайки в клуба. Както е известно, в началото на годината Пол Белогур напусна Пирин и върна акциите в общината.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК