Бъдещето на един от славните български клубове е сериозно застрашено. Ако не се стигне до положително развитие, отборът е пред угрозата да фалира и въобще да не поднови участието си в “А” група.

БЛИЦ научи, че в последните няколко дни шефовете на Миньор (Перник) търсят последна светлина в тунела. По наша информация близки до клуба и политици са отправили предложение към двама футболни олигарси да помогнат в кризисния момент. Единият от босовете и в момента е собственик на клуб в елита. Другият не е обвързан със собственост във футболен отбор и именно към него е насочена надеждата.

Според информация на БЛИЦ цялата драма около Миньор (Перник) е заради разделение и напрежение между ръководните фактори в компанията собственик на клуба. Както е известно, “Минна компания” все още владее пернишкия клуб, но отказва да го издържа. Генерал Йордан Димитров също не може да осигури средства за Миньор. Последната спасителна сламка е свързана със склоняване на един от двамата мощни бизнесмени, към които е отправена офертата. Ако и те откажат да дадат макар и минимална сума, за да бъде започнат сезонът, Миньор наистина може да фалира.

Другият вариант е настоящият собственик на клуба да бъде заставен да осигури съществуването му поне през пролетта. Задълженията на “жълто-черните” към “Минна компания” са малко над 2 милиона лева. Именно те спират общината да влезе във владение, тя не иска да ги изплати, а компанията няма намерение да ги опрости. В последните няколко дни се водят преговори и със застрахователно дружество, което може да помогне в издръжката на клуба. Според генерал Димитров преговорите са в напреднала фаза./БЛИЦ