Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

15-годишният Божидар Атанасов, който изкара червен картон на арменеца Газарян и помогна на България да спечели световната квалификация с 1:0, вече е известен в почти цял свят. Момчето, което гонеше топките на стадиона, едва ли е предполагал какво ще се случи на мача и след неговия край. Освен поднесените извинения от страна на арменеца и ядните коментари в тамошната преса, за Атанасов вече се пише не само в България и в бившата съветска република. По време на двубоя футболистът на гостуващия отбор изрита с все сила подадената му от Божидар топка. Шокиращата постъпка накара зрителите на стадиона да скочат на крака и да освиркват мощно арменеца, който заслужено получи червен картон.

Ето част от отзивите в световните медии:

Канадският “The Province”: 15-годишпният Божидар Атанасов преживя “най-страхотния ден в живота си”, както самият той каза. Изпроси червен картон на арменеца Газарян и помогна на сънародниците си да спечелят ценни 3 точки. Колко други момчета, гонещи топките, могат да се похвалят с подобно нещо?

Английският “The Guardian” го слага в рубриката цитат на деня: “Съдията ми каза “Ти – вън!”, но това е най-хубавият ден в живота ми”, заяви Божидар Атанасов, който изпроси червен картон на арменеца Газарян, а България взе победата.

“Worldsoccer”: Арменецът Геворг Газарян се извини на Божидар Атанасов, заради когото бе изгонен, но момчето, което помогна на България, едва ли има нужда от извинение. “Това е най-якият ден в живота ми”, сподели Божидар Атанасов.

Yahoo.com: Момче, гонещо топките, помогна на България, след като изпроси червен картон на арменеца Газарян. “Това е най-хубавият ден в живота ми", каза след мача играещият в младежкия отбор на Славия (София) Божидар Атанасов.