17-годишният Мартин Смоленски вкара два гола при победата на ЦСКА над Септември (Симитли) с 3:0 в приятелски мач. Изявите на младока предизвикаха сериозен интерес от страна на медии и фенове, но всъщност нападателят показва своите качества отдавна.

Още миналата година фенове призоваха треньорското ръководство да му даде шанс в първия отбор, а Смоленски попадна в групата на тима още през 2019 година, когато бе в списъка за срещите с Ботев (Враца) и Левски. На 9 март 2019 дебютира при победата над Етър Велико Търново с 3:1.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

През февруари 2020 година Смоленски е преотстъпен на Литекс, където обаче прекарва малко време. Заради пандемията мачовете са спрени, а в при подновяването е привикан отново в ЦСКА.

Играе 9 мача със 7 гола за националния отбор до 16 години, както и 2 мача за националния отбор на България до 19 години.

Преди време вече бившият спортен директор на ЦСКА Кристиано Джарета обяви, че Мартин е изключителен талант и посъветва отборите от Италия да го следят внимателно.



Кой е Мартин Смоленски
Роден в София на 8 март 2003 година, той влиза в Академията на ЦСКА още на 7 години. Дълги години е капитан на този набор, а след това го местят при по-големите, а накрая и при мъжете.

Мартин е запален фен на ЦСКА още от дете, а любовта към този отбор е от поколения в рода му. Дядо му е един от легендарните ни атлети Любомир Запрянов, който впоследствие стана и треньор. Той хвърля пъпа на своя внук на стадион "Българска армия".

"Това е отборът на сърцето ми. Има една подробност, която мога да споделя. Пъпът ми е хвърлен на "Армията" зад вратата на сектор Г. Роден съм цесекар. Моят дядо го е направил. Той е страхотен лекоатлет и много велик български спринтьор – Любомир Запрянов се казва. Тогава, доколкото знам, са сменяли тревата на "Армията" и той е имал тренировка по лека атлетика на пистата и е оставил пъпа на стадиона. Спомням си, че имаше трудни времена в ЦСКА, но аз не съм спирал да обичам и подкрепям отбора", разказва преди време Мартин Смоленски.

Модел за подражание на младия талант е Кристиано Роналдо, а любимият му отбор извън България е лондонският Арсенал. 

Макар и само на 17 години Смоленски смята, че е откри любовта и е повече от две години е със състезателката от националния отбор по спортна акробатика Антоанета Манасиева, която също е част от отбора на ЦСКА.