Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович остана доволен от победата с 3:0 над Септември (Симитли) в третата и последна контрола на тима му от лагера в Турция. "Червените" не допуснаха гол в нито един от мачовете, а специалистът за пореден път подчерта, че се радва за липсата н контузии сред играчите си.

"Доминирахме напълно. Имахме доста положения, комбинирахме с топка. Видях всичко, което исках да видя. Момчетата се справиха добре, няма как да не съм доволен. Причината да не вкараме повече голове е, че вчера направихме две тренировки. Важното е, че нямаме контузени", заяви Акрапович пред Диема Спорт след срещата. 

"И Брадли Мазику, и Тибо, и Кери показват това, което искам. Доволен съм и от тримата, има здрава конкуренция и това е добре. Брадли Мазику има офанзивни качества, техника, скорост. Каквото Давид Алаба го има в Байерн, има го и той. Защо да не ползваме неговите качества?

"Да, доволен съм и от Мартин Смоленски. И на тренировки показва хубави неща, успехът не е случаен. България има млади качествени играчи, трябва да се работи с тях. Бучков изигра много добър мач, Смоленски даваше допълнителен импулс. Надявам се, че и в първенството ще му давам шанс", призна Акрапович. 

"Всичко, което исках до този момент, е налице. Няма контузени играчи. Исках всеки играч да изиграе 3 мача по едно полувреме - това се случи.  Щастливи сме и отиваме на следващата фаза от подготовката, която ще бъде по-интензивна. Ще правим други неща, ще мислим тактиката, пресата. Имаме си план, така че засега сме направили качествено всичко, което мислихме да направим." 

"Все повече играчи разбират това, което им казвам. Ще стигнем до успеха. Играчите го приемат позитивно. Най-трудното за треньора е да вкара в главите на играчите своята философия. Имаме още 4 контроли, за да направим и последните неща, които ни липсват, за да се подготвим за Славия. Мисля, че ще се справим." 

"Жул Кейта имаше лични проблеми. Надяваме се, че ще е със свежа глава. Ще се прибере в София и ще се присъедини към отбора", призна Акрапович. 

"С Алън Пардю поддържаме връзка постоянно по телефона, разговаряме. Ако има нужда от нещо, той ще помогне", завърши специалистът.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021