Шефът на Съдийската комисия Димо Момиров посъветва Фреди Бобич да мълчи и да не коментира представянето на българските рефери. Преди известно време изпълнителният директор на Черноморец нападна хората в черно, заявявайки, че не е нормално срещата на "акулите" с Левски да бъде поверявана на софиянец.

"Това не е практика от от днес или от вчера. За съжаление много от водещите ни рефери са от София. Бих попитал Бобич, защо тогава Черноморец би Левски", заяви Момиров, който гостува в студиото на RING.

"В никакъв случай не мога да се съглася, че точно Фреди Бобич ще дойде в България и ще се държи едва ли не като човек, от когото зависи футбола у нас. Нека погледне първо в Германия какво се случва и тогава да коментира нашето съдийство. Не мога да се съглася, че той е прав и има основание. Едва ли не да каже, че съдиите са главната причина за лошото качество на футбола в България", каза още Момиров.

"Не мисля, че един интелигентен и възпитан човек, живял с големия футбол, може да си позволи да коментира по този начин нещата у нас. Той не е Господ, да не би да се мисли за богопомазан", продължи шефът на родните съдии.

"Не бих позволил на никого да дойде от чужбина и едва ли не да се обръща към нас, като към аборигени", добави Момиров, който посъветва и Красимир Балъков да спре да коментира съдийството.

"В началото на сезона Краси мислеше по европейски, а напоследък само съдийството обсъжда", заяви Момиров.

"За подобно изказване в Германия на Фреди Бобич биха му наложили жестока глоба", каза пък заместник-председателят на Съдийската комисия Костадин Гергинов. /БЛИЦ