Най-малко 8000 лева ще загуби Монтана от това, че домакинската среща със Спортист (Своге) няма да се играе на стадион "Огоста". Това обявиха от ръководството на клуба на пресконференция.

"3600 лева е наемът за стадион "Локомотив" в Мездра. Останалите загуби са от входни билети", изчисли изпълнителният директор Румен Панайотов.

Дисциплинарната комисия на БФС наказа отбора с лишаване от домакинство за една среща заради хвърления камък след края на загубата с 2:3 от Локомотив (Пловдив), който удари треньора на гостите Иван Маринов.

От спортно-техническия щаб на Монтана изразиха съмнения, че е напълно възможно действията на отделни гамени на стадион "Огоста" да са умишлени.

"За последните 4 години нямаме нито един подобен инцидент, а имаше много тежки мачове, когато отборът се бореше да не изпадне", допълни пред "7 дни спорт" Панайотов.

"През миналия сезон пък всяка среща бе като финал, защото си бяхме поставили цел "А" група. Сега само за три месеца ни наложиха куп наказания", каза още Панайотов.

За да не се допускат повече изцепки, шефовете обещаха да засилят охраната. "На стадиона имаме монтирани 7 камери. Ще ги обърнем срещу сектор "А", откъдето идват всички проблеми", заяви кметът на Монтана Златко Живков. /БЛИЦ