От Монтана са подали документи за лиценз за евротурнирите. Това обяви кметът на града Златко Живков. Както е известно, срокът за това беше 31 март.

"Да, ние и още пет отбора сме подали документи. Засега не сме заявявали друг стадион. Спомнете си Милсами (б.а. - Молдова) на какво съоръжение домакинстваха срещу Лудогорец. Ако стигнем до Лига Европа и не ни разрешат да приемаме съперници на "Огоста", сме готови с варианти", каза пред "Тема Спорт" градоначалникът.

Опции пред новака в елита са стадион "Георги Аспарухов" в София и националният "Васил Левски". Вариант е и градският стадион в Ловеч. "Нека не избързваме, има и реванш. Победата е хубава, казаха ми, че сме могли да спечелим и с по-убедителен резултат", добави Живков, който е на работна среща в Брюксел.

"Честно казано, съм леко изненадан. Не очаквах такава победа, макар че се надявах. Другият полуфинал също завърши не според предварителните нагласи. С Берое имаме положителен баланс и те бяха по за предпочитане", добави Живков.

Досега в своята история Монтана никога не е участвал в евротурнирите. Ако ЦСКА спечели купата, то турнирът няма да излъчи представител за Лига Европа, тъй като "червените" имат санкция. При това положение квота ще получи четвъртият в първенството, засега това е Берое.

 Резултати, голмайстори и програма на Купата на България - ТУК !!!

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!