Черно море победи Добруджа с класическото 3:0 в контрола среща, играна на стадион “Младост” във Варна. Родриго Вилела на два пъти и Стефан Велев реализираха попаденията в срещата.

Това е втора проверка за тима за днешния ден и седма от началото на лятната подготовка. В първия спаринг варненци надделяха с 1:0 над Созопол.

Във втория двубой днес Илиан Илиев използва предимно юноши на клуба.

В 13-ата минута Файсел Касми получи топката пред наказателното поле, финтира бранител и стреля в близкия ъгъл, но вратарят на Добруджа изби в корнер. При последвалото центриране Стефан Велев игра с глава, но твърде слабо и не застраши вратата на гостите. В 28-ата минута Денислав Ангелов получи топката в коридор, напредна и от малък ъгъл опита да изненада вратаря, но се получи нещо като остър пас към Вилела, който обаче не успя да стигне до топката.

В 35-ата минута Черно море поведе в резултата. След късо изпълнение на корнер, Павел Георгиев пусна за Касми, който напредна и центрира на задна греда, където Родриго Вилела с глава реализира за 1:0. В 41-вата минута Файсел Касми отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но топката премина покрай страничната греда.

В 48-ата минута Родриго Вилела подаде към Мартин Милушев, който бързо обработи топката и стреля, но право в ръцете на вратаря. В 59-ата минута Стефан Велев изпълни много технично пряк свободен удар, отсъден за нарушение срещу Вилела, и реализира за 2:0. В 68-ата минута след продължителна атака, Мартин Милушев пусна прецизен пас към Файсел Касми, който стреля от движение, но нацели напречната греда.

В 67-ата минута Файсел Касми центрира отдясно, а Родриго Вилела с ефектна странична ножица направи резултата класически – 3:0, а той остана непроменен до края на мача.