Черно море записа победа в шестата си контрола от лятната подготовка. “Моряците” победиха тима на Созопол с 1:0 на стадион “Младост” във Варна. Единствения гол в срещата реализира Зе Гомеш през първото полувреме.

В 15-ата минута Черно море създаде първата си сериозна опасност пред вратата на Созопол. Виктор Попов центрира в наказателното поле отдясно, където Зе Гомеш от близо с глава стреля, но стражът на гостите спаси. В 25-ата минута след многоходова комбинация, Пабло Гарсия отправи удар от дъгата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря.

В 31-вата минута “моряците” поведоха в резултата. Родриго Енрике с прецизен пас изведе Зе Гомеш Сам срещу вратаря и нападателят на варненци реализира за 1:0. Две минути по-късно футболист на Созопол сбърка при изнасяне на топката, Васил Панайотов успя да пресече и стреля опасно, но стражът на гостите спаси.

В 35-ата минута Родриго Енрике навърза няколко футболисти на гостуващия тим, нахлу в наказателното поле отдясно и пусна прострелен пас към Илиан Илиев, който стреля, но вратарят Созопол отново се намеси и улови кълбото.

В 42-рата минута Мартин Дичев пресече пас в наказателното поле и стреля под ъгъл, но топката премина покрай вратата. Малко след това Илиан Илиев с поредица от финтове нахлу в наказателното поле и отправи бомбен удар, но вратарят на съперника изби.

В последната минута на първата част Васил Панайотов изведе Зе Гомеш сам срещу вратаря, който финтира стража на гостите и стреля под ъгъл, но не можа да намери очертанията на вратата.

В 46-ата минута Зе Гомеш изведе Леандо Андраде на добра позиция, който стреля, но право във вратаря. В 58-ата минута Леандро Андраде изведе Зе Гомеш, който вкара топката във вратата на Созопол, но голът не бе зачетен заради засада. В 76-ата минута Леандро Андраде центрира отдясно по земя в наказателното поле, където Васил Панайотов стреля, но твърде слабо стражът спаси. В 87-ата минута Светослав Николов пусна прецизен пас към Мартин Милуше, който много технично потърси далечния ъгъл, но вратарят се разтегна и спаси.