"Левски" награждава своите големи имена, не само футболни, а и спортни. Това се случва по време на официалното тържество по случай 100-годишнината на клуба. Юбилеят се отбелязва на Националния стадион "Васил Левски". Екип на БЛИЦ и БЛИЦ TV е на мястото на събитието и ви предава всичко, което се случва.

Водещи на събитието са Иван, Андрей и Борис Касабов. Легендарният Боян Радев бе награден като спортист №1 в историята на "Левски". Връчена му бе от председателя на спортните клубове Стоян Хранов. На сцената се качи съпругата на Георги Аспарухов-Гунди - Лита, която взе наградата. През това време се появи видео на стената с обръщение от Андрей Аспарухов, който живее в САЩ и не успя да пристигне. "Георги е един феномен, защото освен гениални футболни качества, притежаваше и други - човечност, приятелски отношения с хората. Беше разкошно момче. Ще ми се феновете на "Левски" да знаят какво е името Левски, да знаят историята и да се гордеят с клуба си. Нека пазят това име", каза Величка Маркова.

Своите награди получиха Александър Александров-Кривия, Георги Иванов-Гонзо, Даниел Боримиров, Димитър Телкийски, Елин Топузаков, Станислав Ангелов, Христо Йовов. Сред почетените са още десетки имена - Борислав Михайлов, Бисер Михайлов, Руси Гочев, Люпко Петрович. При появата на Боби Михайлов публиката леко го освирка, но той удари с юмрук по сърцето си и феновете започнаха да го аплодират. Люпко Петрович се спъна в едно от стъпалата, вероятно от вълнение, но след това получи наградата си. На сцената излязоха Станимир Стоилов, който бе посрещнат от скандирания: "Мъри Стоилов". Мощни аплодисменти имаше за Георги Иванов-Гонзо, Наско Сираков и Божидар Искренов-Гибона. Особено приятна бе гледката на прегръдка между Гонзо и Наско Сираков.

Организаторът на честването по юбилея Константин Папазов спомена името и на Тодор Батков, след което последва мощно освиркване от публиката на "Левски".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ОТ ЮБИЛЕЯ НА "ЛЕВСКИ" С ЕКИПА НА БЛИЦ TV