Днес е денят на "Левски"! Ден на празник за милиони "сини" сърца, ден за вечността! Всеки един от 40 000 на стадион "Васил Левски" ще разказва на децата си и внуците за това, което е преживял на този празник. Днес от 21:45 часа "сините" играят приятелски мач с Лацио, но едва ли някой ще го вълнува резултата. Важното... важното днес е 40 000 да пеят, да празнуват, да бъдат приятели, да забравят за проблемите..

100 години Футболен клуб "Левски"! 100 години история, 100 години любов, 100 години радост, 100 години гордост...

"Левски" не е просто футболен клуб. "Левски" е много повече от това за милиони по света. "Левски" е кауза, която днес ще стане част от вечността.

Да, днес "Левски" не е това, което всички искат да бъде. Но "Левски" ще бъде.. Ще бъде именно заради феновете, ще бъде заради името, ще бъде заради ангелът, който гледа от небето - Гунди. "Левски" ще бъде там където му е мястото - на върха. Защото така е отредено, защото така е писано, защото така трябва да бъде.

За тези 100 години "Левски" е имал много върхове и много спадове в своята история. Като се започне от победите над Барселона и Щутгарт, през тези над Удинезе и Олимпик (Марсилия), през участието в Шампионската лига, както и през многобройните успехи над вечния съперник ЦСКА. До най-тежките за феновете мигове като загубите от Антверпен, Олимпия, от Иртиш и Беверен. За да се стигне до последния сезон, който вместо да се превърне в черешката на тортата за юбилея, се оказа истинска катастрофа с едва 5-ото място в крайното класиране, с 4-те загуби от ЦСКА и без участие в Европа догодина.

Всъщност дори тежкият изминал сезон няма значение... Поне днес, поне тази нощ и поне утре. А утре е 24 май. На този ден пред точно 100 години на могилката пред Втора мъжка гимназия (сега 22-ра гимназия) е основан "Левски"!

Нека празниците започнат сега! Защото "Левски" вече е вековен! Защото "Времето е в нас и ние сме във времето"!

Част от събитията за юбилея
10:30 часа - подреждане на хореографията на Националния стадион "Васил Левски"
14:00 часа - хепънинг пред Националния стадион
19:30 часа - най-късен час за влизане на стадиона
19:45 часа - начало на награждаването на заслужили спортисти на "Левски"
21:45 часа - "Левски" - Лацио
00:00 часа - пиротехническо шоу за юбилея
 
24 май
11:00 часа - събиране на могилката пред 22-ра гимназия (бивша Втора мъжка)
Шествие и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски