Родният Левски влезе във фолклора на стотици футболни запалянковци от цял свят.  Покрай гръмналият скандал със създаването на Европейската Суперлига в социалните мрежи започнаха да си представят как би изглеждала Шампионска лига без големите грандове в Европа. А едно от най-често срещаните предложения за финалист в турнира е Левски.

"Нямам търпение догодина да гледам финал Уест Хям - Левски", пише привърженик на "чуковете" от Лондон.

В Полша фен на Легия си мечтае любимците му или "сините" да спечелят най-ценния трофей.

Френски привърженик пък предложи финалът да бъде между Анже и Левски, а друг му опонира, че е нормално големите клубове да имат претенции, защото никой не би гледам мач между тези два тима.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

За финал с Левски си мечтаят също така привърженици на норвежкия Бодьо Глимт, на Макаби Хайфа, както и неизвестният британски Динамо Катфорд.

В мрежата има и задочен спор, отново свързан с Левски. Анализатор опитва да обясни, че и досега Шампионската лига е ощетявала отбори като Левски, ако те спечелят титлата в България.

"Всеки нормален фен на Левски би си помислил: Ние печелим титлата, но трябва да изиграем 8-10 мача, за да влезем в групите на Шампионска лига. В същото време Наполи завършва на четвърто място в Серия "А" и влиза веднага в груповата фаза. Нима това е по-различно от Суперлигата?", пише популярен анализатор от Италия.