Станимир Стоилов коментира загубатас 1:3 на "Ботев" Пловдив от "Левски" в първи четвъртфинал за Купата на Българи. Реваншът е след седмица в Пловдив.

"Нямахме достатъчно динамика и агресия, играхме твърде мудно, бавно. Предусещах подобно нещо, явно аз не съм успял да ги накарам да играят по друг начин. Психически?! Какво има толкова да се вдигат?! Това са дербита, както днес, така и следващото с Локомотив. Те днес не можаха да го изиграят. Надявам се в неделя да играят по-добре. Явно дните, в които говорих, са гледали през мен, виждали са нещо друго. Казах им, този мач няма нищо общо с предишните. Явно обаче не са ме слушали. Затова съм изнервен, отборът ни не игра мотивирано. Това да не е пружина да ги навивам. В крайна сметка като не можеш да се мотивираш за четвъртфинал за Купата...някои хора от публиката, ако слязат, ще имат по-голяма мотивация. Не казвам, че мачът беше толкова лош, но като динамика, скорост и агресия искам повече", заяви Станимир Стоилов.

"Знам, че във втория мач нашият отбор ще реагира подобаващо. Исках през седмицата да ги убедя, че всички мачове са важни, трябва да играем за победа. Нормално е, когато има победа с 3:1 в първия мач, да има фаворит. Аз мисля, че който гостува в Пловдив, не може да е фаворит. Не мисля, че "Левски" ни изненада с нещо, но ние не им противодействахме. Въпреки всичко виждах, че отборът не е достатъчно свеж и динамичен. Не можахме да отбележим малкото шансове. След като поведохме трябваше да играем със самочувствие. Трябваше да играем през цялото време така, както първите 15 минути. Трябваше да се опитаме да играме още по-бързо, нямахме достатъчно воля и агресия. През второто полувреме имахме опити, но не можахме да създадем положения", каза още Мъри.