Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов похвали футболистите си за постигнатата победа с 2:0 над градския съперник Локомотив. След дербито от 8-ия кръг на "А" група Мъри заяви, че "жълто-черните" заслужено са взели трите точки, както и призова отборът бъде оставен да работи на спокойствие и до 2-3 години ще бъде водещ тим.

"И в първото ми пловдивско дерби, в което бях треньор, доминирахме, но не успяхме да вкараме. Днес обаче реализирахме и заслужено сме победители", каза Стоилов.

"Вкарахме още при втората си голова ситуация и това доста ни помогна. След като изгониха Галчев малко се поприбрахме. След това обаче вкарахме перфектен гол и решихме нещата в наша полза", коментира спецът.

"Доволен съм от победата, тя е напълно заслужена. "Ботев" трябва да продължи да развива игровия си потенциал. Имаме доста неща да изчистваме. Трябва ни още време, нужно е играчите да се успокоят. Нека Тодор Неделев да изиграе полусезона на добро ниво. После ще мислим кой ще го замени. Имаме доста добри играчи. Важното е да имаме спокойствие, за да можем да продължим този проект. Ако продължаваме по същия начин, до 2-3 години "Ботев" ще бъде водещ отбор", добави Мъри.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ