Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов даде обширно интервю при завръщането на отбора от подготвителния лагер в Ларнака. Спецът сподели, че е доволен от проведената подготовка на кипърска земя и очаква тимът му да се пребори за евроквота през пролетния полусезон. При завръщането в България Мъри говори и за селекцията.

„Подготовката мина добре. Свършихме това, което имахме като идея и план. Основната група е в добро състояние да играе контролни срещи. Имаме изоставане в новите трима играчи. Въпросът сега е те да наваксат и да достигнат другата група. Лучин и Куртеан бързо се вписаха в отбора, 15 дни са достатъчни, те за мен вече не са нови играчи, при тях адаптацията е твърде лесна. Вече се надявам другите двама-трима да видим как се аклиматизират", каза Стоилов.

Относно привличането на Димитър Везалов, Мъри коментира: „Публиката на "Ботев" приема добри играчи. Вижте какво стана с Иван Цветков и Мариян Огнянов. Смятам, че и Везалов е добър. Когато играеш добре, публиката ще те приеме добре. Имаме четири стопера, отвори се възможност да го вземем като свободен агент и го направихме. Поне един месец ще трябва да работи сериозно за да почне да играе."

За евентуалния трансфер на Юсеф Хамза от Петролул, Стоилов отговори: „При всички положения имахме разговори с клуба, до ден-два ще е ясно.“

„Играч от класата на Тошко Неделев трудно можем да компенсираме, но ще опитаме отборът да се окомплектова, надявам се до няколко дни и всичко около Хамза да е ясно. Очаквам да се преборим за евроквота, без значение през къде - дали през първенството или Купата", добави Мъри.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA