Селекционерът на националния ни отбор Станимир Стоилов похвали отбора, който днес направи равенство 0:0 срещу украинския Шахтьор (Донецк).

“Стана добра проверка, бяхме с променен състав, но съм доволен. Опитахме днес с трима вътрешни халфове и имахме контрол на топката, повече сигурност. За жалост в атака бяхме по-беззъби, но в крайна сметка трябваше да се експериментира. Нормално е, след като нямаме две двойки нападатели, да видим как ще изглежда отборът с трима полузащитници и само един в предни позиции”, каза Мъри Стоилов.

“Защитата се справи почти безупречно. Много силна игра като организация и дисциплина. Доволен съм от Станислав Ангелов, който командваше целия отбор като централен бранител. Трябва да работим обаче в завършващата фаза. Случайно стана експериментът с трима вътрешни халфове заради контузията на Божинов, но за по-сериозни битки срещу стойностни съперници може да бъде използван като вариант, тъй като контролирахме топката”, допълни Стоилов.

“Божинов утре ще направи нужните снимки. Телкийски почувства някаква тежест, имаше я и преди седмица, но утре ще видим как ще се чувстват”, каза още селекционерът.

На въпрос дали е вярно, че отборът играе добре, когато няма напрежение Стоилов заяви: “Има някаква подобна наченка. Но в напрежението се ражда в големият отбор. Ако разполагаме с всички играчи, може да се преборим с големите отбори. Ако искаме да постигнем целите си, трябва да играем така, особено в защита – без да допускат грешки и да организират играта”, завърши Мъри./БЛИЦ