ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди предстоящото утре гостуване на тима му в Кърджали на местния Арда. Мъри коментира проблемите с болни и контузени играчи, както и честите пропуски при изпълнение на дузпи. 56-годишният специалист беше категоричен, че не гледа класирането в шампионата, тъй като за него не е интересно, когато Левски не е на първото място.

„Илиян Стефанов няма да може да вземе участие в мача, ще се възстанови в средата на другата седмица. Роналдо имаше положителен тест за Ковид и отсъства 3 дни. Днес вече е негативен и ще участва в тренировката. Надяваме се всичко да е наред за мача, но има кой да играе на неговото място. Арда има добри млади български футболисти и повиши нивото си през втория полусезон. Играе добър и комбинативен футбол и за нас това е добра възможност да покажем какво можем. Футболистите ще имат добър тест преди дългата пауза. Очаквам да играем на най-добрите си възможности. Най-важното е да затвърдим победите, сега сме срещу по-силен съперник", заяви Стоилов.

"Ще се опитаме да направим футболно шоу, защото където е Левски, там има шоу. Не гледам класирането, защото когато Левски не е на първо място, на мен не ми е интересно. Трите точки ще са златни в тази сгъстена група от отбори. Ние се стремим към добра игра и победа във всеки мач. Надявам се на подкрепа от привържениците ни, които винаги пълнят секторите си при гостувания, а футболистите да дадат всичко от своите възможности. Ако не положим максимални усилия, ще имаме проблеми в Кърджали“, категоричен бе наставникът на „сините“.

Toп Коефициенти за efbet Лига!

„Ако се наложи да изпълняваме дузпа, ще определим изпълнителя според хората на терена. Ще решаваме в последния момент! В предишния мач компенсирахме пропуска. Миналата година обаче дузпите ни лишиха от много успехи. Левски загуби мачове на дузпи, които можеха да прехвърлят много отбора в исторически план. Можехме дори да спечелим трофей“, допълни Мъри.

„В линията на защитата трябва всеки мач да сме стабилни, тъй като качествата на играчите са високи. Трима от четиримата в защита са национали. Те имат още по-високо ниво, въпреки че в последните мачове почти нямаше положения пред вратата ни. След като много се коментира тяхното ниво, значи всеки мач тези играчи трябва да се представят на максимума. Справиха се добре в последните 3 мача, но искам да се справят така в 30 мача, тогава ще съм доволен“, обяви треньорът на Левски.

Стоилов коментира и темата с отхвърлените предложения за трансфер на играчи през зимната пауза, както и фактът, че много български футболисти отиват в чужбина, но бързо се връщат у нас.

„Отборът е млад, играчите имат голям хоризонт пред себе си. Те знаят, че ако сега или след 6 месеца не направят трансфер, не е проблем. Когато са на по-преклонна възраст, тогава е проблем, както беше с Георги Миланов, който нямаше толкова хоризонти пред себе си. Често играчи отиват в Европа необучени достатъчно, тогава кариерата им там приключва бързо и те се връщат. Аз правя всичко възможно да обуча играчите и да отидат готови. Подобен е случаят с Жереми Петрис. Има още компоненти, по които трябва да работи, за да ги подобри. Той се старае много, играе с желание и агресия, но е изчистил малка част от играта си. Петрис щеше да е много по-добър, ако не страдаше от толкова контузии. Ако продължи с обучението си, не слуша ласкавите слова и изчисти проблемите си, може да е един от добрите защитници в Европа. Джевад ел Джемили е изключително млад. 20 години са ранна възраст, особено когато сменяш обстановката и идваш в по-голям клуб. Той се старае, има нужното ниво и качества и скоро ще започва като титуляр. Попадна в точния момент в точния отбор и ще получава шансове естествено“, завърши Станимир Стоилов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК