Селекционерът на националния отбор по футбол Станимир Стоилов даде пресконференция в комплекс "Царско село", където днес събира избраниците си. В сряда от 20:45 часа на Националния стадион "Васил Левски" България приема Латвия в контролна среща.

"Повече не искам да гледам разходки по терена на националния стадион "Васил Левски". Всички повикани ще получат шанс за изява срещу Латвия. Искам да спазват указанията, да покажат желание и хъс, независимо, че срещата е контролна. Този мач трябва да даде представа на хората, че националния отбор може да се развива. Ще имам специален разговор с играчите. Ще ги питам, ако някой от тях не иска, няма смисъл да го викам. Край с разходките по терена", категоричен бе Станимир Стоилов.

"Срещата е контролна, но всички трябва да играят на максимум. Беше мъка да наблюдавам контролата с Финландия преди време. Тогава играчите се влачеха по терена. Не искам пак да има подобни мъчения", каза още Мъри.

"Предстои контролна среща, в която трябва да продължим да усъвършенстваме стила и начина на игра, който в последните мачове повече се промени в атакуващ план. Искам от началото до края да държим инициативата. Намалил съм присъствиерто на опитните футболисти. Ще дам шанс на по-младите в тази контрола. Очаквам от футболистите сериозно отношение", каза още Стоилов, добавяйки, че ще продължи да налага схемата 4-4-2.

"Не мога да гадая Латвия с каква схема ще играят в сряда. Тяхната е близка с тази на Италия", сподели още Мъри. /БЛИЦ

Повиканите от Станимир Стоилов за контролата с Латвия:
Димитър Иванков (Бурсаспор, Тур)
Николай Михайлов (Твенте, Хол)
Станислав Манолев (ПСВ Айндховен, Хол)
Кирил Котев (ЦСКА)
Павел Виданов (ЦСКА)
Живко Миланов (Левски)
Пламен Николов (Литекс)
Александър Тунчев (Лестър, Анг)
Станислав Ангелов (Енерги, Гер)
Чавдар Янков (Дуисбург, Гер)
Георги Сърмов (Левски)
Ивелин Попов (Литекс)
Благой Георгиев (Терек, Рус)
Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед, Анг)
Димитър Рангелов (Борусия Дортмунд, Гер)
Валери Домовчийски (Херта, Гер)
Мартин Петров (Манчестър Сити, Анг)
Валери Божинов (Парма, Ит)