Селекционерът на националния отбор Станимир Стоилов обяви имената на шестимата футболисти от българското първенство, които ще попълнят групата за приятелския мач срещу Латвия на 12 август от 20:45 часа на стадион "Васил Левски".

По двама от Левски, Литекс и ЦСКА са в списъка на Мъри. Дебют за България срещу Латвия може да направи Павел Виданов. Младият "армеец" за първи път попада в "А" тима като досега бе основен футболист в младежкия национален тим. Другият повикан от ЦСКА е Кирил Котев, а Йордан Тодоров и Иван Иванов са извън сметките на Стоилов.

От Левски в състава за проверката с Латвия попаднаха Живко Миланов и Георги Сърмов. Още преди дни стана ясно, че Мъри няма да разчита на Георги Петков, тъй като прати повиквателни на играещите в чужбина вратари Димитър Иванков и Николай Михайлов. В плановете на Станимир Стоилов бе и Владимир Гаджев, който се контузи.

Младоците Ивелин Попов и Пламен Николов са представителите на Литекс в "А" тима, докато Радостин Кишишев този път не е в състава. Опитният централен защитник на Левски Елин Топузаков също не е в групата на Мъри за контролата с Латвия. /БЛИЦ

От "А" група повиквателни за контролата с Латвия получиха:
Кирил Котев (ЦСКА)
Павел Виданов (ЦСКА)
Живко Миланов (Левски)
Пламен Николов (Литекс)
Георги Сърмов (Левски)
Ивелин Попов (Литекс)
 
Преди дни Стоилов повика следните българи, играещи в чуждестранни клубове:
Димитър Иванков (Бурсаспор, Тур)
Николай Михайлов (Твенте, Хол)
Станислав Манолев (ПСВ Айндховен, Хол)
Александър Тунчев (Лестър, Анг)
Станислав Ангелов (Енерги, Гер)
Чавдар Янков (Дуисбург, Гер)
Благой Георгиев (Терек, Рус)
Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед, Анг)
Димитър Рангелов (Борусия Дортмунд, Гер)
Валери Домовчийски (Херта, Гер)
Мартин Петров (Манчестър Сити, Анг)
Валери Божинов (Парма, Ит)