Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов даде пресконференцията си преди очаквания с огромен интерес сблъсък с градския съперник Локо (Пд). Мъри се изказа ласкаво за "смърфовете", казвайки, че са много силен отбор, който очевидно ще създаде проблеми на "канарчетата". Битката за Пловдив е утре от 16:00 часа на стадион "Христо Ботев". Стоилов сподели, че само победа срещу Локомотив го удовлетворява. За постигането на целта обаче, "жълто-черните" трябва да забравят проблемите си, свързани с многото контузени нападатели.

"Имах други надежди и очаквания от тази пауза. Исках някои от контузените играчи като Иван Цветков и Валери Домовчийски да се възстановят, но за жалост получихме и нов удар в лицето на Мариян Огнянов. За наша радост националите се върнаха здрави, без някакви сериозно проблеми. Надявам се да са в добро състояние. Трябва да преодолеем нашите проблеми с отсъствието на ключови играчи. Вандер Виейра е в прилично кондиционно състояние. Близо два месеца не е играл мач, така че му липсва игровата практика. Радващо е обаче, че той пак е опция в разширения състав", коментира Мъри.

"Проблемите не са толкова сериозни на Тодор Неделев, които е имал в националния отбор след като е играл два мача. Така, че аз съм убеден, който и да го попита, че той има най-голямо желание да играе в това дерби. Надявам се представянето му в националния отбор да му повдигне увереността и самочувствието. Предният дерби мач беше най-добрият на Неделев, който аз съм му гледал, но просто нямаше шанс в завършващия удар", добави Стоилов.

"Наясно сме, че Локомотив е по-силен през тази година. Има опитни и добри състезатели. Трябва да забравим проблемите с отсъстващи футболисти и да играем на максимум. Нашият отбор изигра добри мачове. Такава е съдбата на този отбор и всички в клуба... да променяме традициите. "Ботев" трябва да бъде достатъчно добър. Единственото нещо, което искам от отбора в дербито, е само победа. Само това ще ме удовлетвори в събота", каза още треньорът на "Ботев" (Пд).

"Миналото дерби мина в нормален тон. Хората ще намерят най-правилния път да изживеят емоциите си. Надявам се най-вече всичко да завърши в руслото на феърплея, както на терена, така и извън него. Футболът трябва да носи радост и забавления", завърши Стоилов.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ