Националният селекционер Станимир Стоилов сподели, че приема решението на Димитър Бербатов да се оттегли. “Казах му, че е достатъчно зрял човек, достатъчно видял във футбола. Българският национален отбор днес бе напуснат от един световно признат играч. За мен бе истинско удоволствие и привилегия да работя с интелигентен и качествен футболист. С Митко винаги сме били в добри отношения. Той винаги е приемал и разбирал идеите ми. Разбирам доводите му, повечето от тях имат логика. Човекът Димитър Бербатов и решението му трябва да бъдат уважавани”, коментира Мъри в студиото на телевизия “Ринг”. 

Той се надява, че Бербо е прав в твърдението си, че е потискал част от останалите в отбора: Може би наистина е потискал някои футболисти. Сега те имат шанс да покажат, че са достатъчни добри, за да се класираме”.

“Митко направи много за националния отбор. Според мен докато играе на такова високо ниво, мястото му е в тима, но е прекалено разумен и е взел най-доброто решение. Между март и май е сложил всички “За” и “Против” на кантара, за да се реши на тази стъпка”, каза още селекционерът./БЛИЦ