Бившият национален селекционер Станимир Стоилов разкритикува наследника си начело на България Лотар Матеус за равенството 1:1 в Черна гора. След мача германецът заяви, че през първото полувреме е наблюдавал предишния отбор с типичния български манталитет.

“Не знам какво е имал предвид Лотар. Какво означава предишният или сегашният, това е отборът на България. И все пак т.нар. предишен отбор поне се опитваше да играе футбол, а сега действа доста страхливичко. Трябваше да спечелим в Черна гора, а играхме защитно. Това е отборът на всички българи, той е на нас, няма наш и ваш. Всички трябва да съжаляваме, че не се класираме на голям форум за пореден път”, заяви Мъри Стоилов, който беше гост в актуално студио “Дерби”.

“Най-титулуваният ни футболист (б.р. – има предвид Димитър Бербатов) също гледа мачовете от плажа или дома, което отново не говори добре за целия ни футбол. Не казвам кой е виновен, всички имаме вина. България в момента няма отбор, от когото да очакваме нещо повече. Да говорим, че имаме някакви шансове за класиране, означава да се заблуждаваме. Предстоят мачове с Англия и Швейцария, които трудно може да спечелим”, допълни специалистът.

“Божинов трябва да намери себе си, да му се има повече доверие, тъй като не разполагаме с кой знае какъв потенциал в нападение. Трябва националният отбор да му помогне, защото вече четири-пет треньори се опитахме да го наложим и не може да се лишаваме от него. Казвам това при положение, че Валери се намира в добра спортна форма, разбира се. Същото важи и за Рангелов, който се надявам отново да получи шанс”, завърши Стоилов./БЛИЦ