Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори за завръщането сои в клуба след години отсъствие и за това как успя да превърне "сините" в боеспособен в Европа отбор. Мъри заяви, че се е завърнал заради "мъката на хората", но държи всичко да се прави по правилния начин.

"Не съм сред най-приятните ръководители, но не искам никой да ме обича. В България трябва да се управлява със здрава ръка, защото тук сме царе на имитациите. Годините, опита и наблюденията са много полезни. Нещо, ако не се свърши както трябва, рано или късно пак те "удря". Нищо ново не видях при завръщането си тук", заяви Мъри, след което заговори за завръщането си на "Герена"

"Имаше болка. Бяхме изгонени от Левски след 4 прекрасни години в Левски, при положение, че бяхме изпълнени всички поставени задачи и идеи. Оставихме Левски с 30 млн. печалба за Левски за 4 години. Имахме идеи за нов стадион, за ДЮШ. Дълго време в човек има огромна болка. Има чиста злоба, съжаление. Ние работехме за доброто на Левски. Ако беше продължен същия път, който подхванахме щях да го приема по-леко. Когато ни махнаха пътят бе друг – надолу, надолу, надолу и стигнахме под дъното. Ако бяха продължили по същия път, нямаше да има такава болка. Идваха нови хора, всеки с някакви нови идеи, които обаче се даваха от хора, които никога не бяха постигали нищо“, заяви Стоилов.

„Болката не зарасна, аз я помня и често я напомням, за да не се повтаря. Една от причините да не искам да се връщам в Левски 13 години бяха лошите съветници. Всички ни виждаха като опция да си измият имиджа те и да се спасят те“, допълни специалистът.

„Сълзите от радост са голямо нещо. Моята дъщеря си идва рядко в България. Сълзите ѝ след спечелената Купа. Това бяха сълзите на изтърпяната мъка, защото събрах много мъка покрай Левски. Хиляди неверни глупости се говориха, за да кажат колко лоши сме били ние през първия ни престой. Срещу нашата работа стояха огромните успехи“, заяви Стоилов.

„Компромис за Левски не правя. Много се опариха, други не вярваха. Наложи се да се разделям с хора, които съм ги чувствал важни. Компромисът е краткия път към провала“, допълни специалистът.

 Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)