УЕФА даде наряд на 29-годишния французин Уили Делажод за предстоящия в четвъртък мач между Левски и малтийския Хамрун Спартанс от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят по програма ще се играе на Рицарския остров на 4 август от 21:00 часа. Европейската футболна централа още не е определила мястото на срещата, тъй като клубният стадион на Хамрун Спартанс не отговаря на изискванията за такава фаза от евротурнирите.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Уили Делажод е международен съдия едва от 2020 г. и до момента е ръководил само три мача от турнирите под егидата на УЕФА. В тях домакините нямат постигнат успех, а френският рефер е показал общо 14 жълти и два червени картона.

Любопитен факт за професионалния агент на недвижими имоти е, че той е специалист по ВАР. На 11 май 2022 г. той е сред видеоасистент реферите на финала на Шампионската лига между Реал (Мадрид) и Ливърпул (1:0), който беше ръководен от французина Клеман Тюрпен. Делажод е бил ВАР на световното клубно първенство, което се проведе в Саудитска арабия през февруари. Освен това е бил видеоасистент рефер във Финала за купата на Франция през 2021 г. и на мача за суперкупата на страната през същата година.

Помощници на Уили Делажод в Малта ще бъдат сънародниците му Еруан Финжан и Филип Жан, а за четвърти съдия е назначен Тома Леонард (Франция).

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа