Твърдата резерва на Сандер Бошкер в Твенте Николай Михайлов отново ще бъде част от националния отбор на България. БЛИЦ научи, че Станимир Стоилов възнамерява да прати повиквателна на сина на Боби Михайлов за важната световна квалификация с Ейре, която е на 6 юни на стадион "Васил Левски".

Причината Мъри да се обърне към Михайлов-младши е контузията в рамото, която продължава да измъчва Георги Петков. Очаква се юношата на Левски да е резерва на Димитър Иванков на 6 юни, както бе и при победата с 2:0 над Кипър в последна световна квалификация на България от Група 8.

След срещата с Ейре Николай Михайлов ще се присъедини към лагера на младежките ни национали. На 10 юни селекцията на Иван Колев приема Израел на "Герена" в евроквалификация.

БЛИЦ научи още, че този път Мъри ще повика само трима футболисти от "А" група. Очаква се Стоилов да обяви 17 имена на национали, играещите в чужди клубове. От българските отбори Мъри ще разчита единствено на Живко Миланов (Левски), Йордан Тодоров (ЦСКА) и Радостин Кишишев (Литекс). Както е известно, наказан за Ейре е Станислав Манолев от Литекс, а Ивелин Попов се възстановява след операция. Малка е вероятността Мъри да прати повиквателна на звездата на Локомотив (София) Мартин Камбуров, въпреки че хора от БФС съветват Стоилов да вземе в "А" тима свиленградската машина за голове. /БЛИЦ