Националният селекционер Станимир Стоилов говори пред "Гонг" след решението на Изпълкома, той да продължи да води представителния  отбор на България. Мъри заяви, че по-важно от това кой ще води тима е приемането на цялостна концепция за развитието на футбола у нас.

Ето какво каза Стоилов пред "Гонг":

"Нормално се чувствам. Изборът бе изцяло на БФС, те са хора, които могат да преценят. И преди Изпълкома казах какво мисля, ръководството в крайна сметка взе своето решение.


Според мен най-важното бе да се вземе решение за цялостното развитие за българския футбола, а не това, кой ще води националния отбор. Важно е ръка за ръка всички да работят за футбола. Треньорите и играчите имат най-големи задължения към футбола, трябва да продължим да работим по-усилено.


Решение на БФС е чуждестранен треньор да отговаря за младежките формация. Единственият отбор, който постига някакви победи в на международната сцена, е националният отбор. Вижда се, че на клубно ниво нещата не вървят. Ние трябва да се опитаме да изравним нивото на нашия футбол с това в Европа.


За контролите – малко сме затруднени заради наказанията на играчите в ЦСКА. Ще подкрепя решението на Любо Пенев и ЦСКА. Ако „червените” отменят наказанията, ще помисля дали да викна играчи от ЦСКА. Най-големите проблеми на националния отбор са контузените играчи", завърши Мъри./ БЛИЦ