Станимир Стоилов подари екипи и топки на децата от школата на АФК Хасково. Легендата на хасковския футбол Мъри получи топка с подписите на всичките 150 деца от школата на клубa, на който е съосновател. Имаше и много снимки за спомен с именития треньор. На срещата бяха и по-старите легенди на хасковския футбол - Костадин Латинов, Светлин Чолаков - Шаблю, Георги Александров - Факети, и съотборникът му Георги Куманов. Друг голям голмайстор на Хасково и Левски - Емил Ангелов - Бабангида, който е треньор в школата на АФК Хасково, запозна Стоилов със своя отбор и децата се снимаха с двамата. Мъри подари десет топки на възпитаниците на Ангелов. А всички осем останали формации от школата получиха по едно кожено кълбо с автограф за спомен.

На тържеството в местен ресторант бяха и спонсорите на тима Ивайло Инджов и Георги Тенев. Треньорът, който направи казахстанския клуб Астана за трети пореден път шампион на страната само преди дни е в отпуск в родния си Хасково. Той не пропусна възможността да зарадва възпитаниците на детско-юношеската школа на родния си клуб и каза: "Ние сме израснали и сме се оформили като футболисти на асфалтови игрища и на поляните в махалата, така че не трябва да ви притеснява това, че терените, на които играете не са в много добро състояние. Който обича футбола, нищо не може да го спре да тренира и да израства, трудностите само те правят по-силен".

Стоилов пожела успех на всички млади футболисти и техните треньори през новата година. Първият български треньор, вкарал отбор в Шампионската лига, подари и чисто нов екип на италианска фирма на мъжкия отбор.

Младата надежда Мерд Шабан поздрави гостите с майсторско изпълнение на акустична китара. Те му пожелаха да вкарва така лесно и голове, както свири на китарата.