Националният селекционер Станимир Стоилов заяви, че застава твърдо зад Любослав Пенев в решението му за отстранените футболисти.

“Знаете моето решение да подкрепим Любо Пенев. Когато не си достатъчно дисциплиниран и не играеш в клубния си отбор, няма как да попаднеш в националния тим. Не искам в моя състав да има играчи, които да получават незаслужени адмирации”, каза Мъри, който е имал намерение да разчита на някои от петимата отстранени от ЦСКА играчи.

“Може да бъдат върнати в националния, ако започнат да играят добре в клуба си. Нормално аз като колега да се съобразя с позицията на клуба. Трябва с играта си да заслужат мястото си в националния отбор”, продължи националният селекционер.

Селекционерът коментира и изказването на капитана Димитър Бербатов, че не може само три коня да дърпат каляската в националния отбор.

“Ако искаме каруцата да върви и да я издърпаме от калта, трябва 80-90 процента от играчите да теглят, а не да се возят отзад или да гледат. Винаги съм разчитал еднакво на всички играчи. Естествено, нашето първенство има нужда да повиши класата си, за да изравним възможностите си. Ако обаче продължаваме да мислим, че един или двама могат да решат една квалификация, е несериозно и нищо няма да постигнем”, допълни Мъри. Станимир Стоилов бе категоричен и поиска да се спре спрягането му за треньор на Левски.

“Вече отговорих доста пъти на този въпрос. Аз не преговарям с никого, треньор съм на националния отбор и казах моето желание, а то е да изкарам европейските квалификации. От тук нататък, по-добре да се спре с този въпрос. Не искам името ми да се вкарва в интриги.

“За следващите квалификации ще разчитам на всички футболисти, които са в добра форма. Не мога да гадая дали Кишишев ще може да играе, тъй като догодина може и да е прекратил кариерата си. Поел съм ангажимент да класирам отбора на европейското първенство и няма да се съобразявам с години, а с нужните качества и класа на всеки футболист”, завърши Мъри./БЛИЦ

Цялото интервю на Станимир Стоилов тук