Станимир Стоилов обеща бутилка шампанско за Италия и Черна гора, ако успеят да препънат Ейре в битката ни за второто място в квалификационната група. Ирландците приемат “адзурите” и Черна гора и ако спечелят само 1 точка от двата мача, а “лъвовете” вземат шест точки от мачовете с Кипър и Грузия, ще се изравним с Ейре и тогава ще се гледа головата разлика.

„Трябва първо сами да си помогнем, преди да чакаме помощ от другаде. Надяваме се на класиране, но вече всичко зависи от нашите съперници. Притесненията ни са основно заради новата формация в защита. Вярвам обаче, че за тези няколко дни сме изградили добри връзки между играчите. Те са длъжни да си свършат работата, а пък ако дойде подарък от Италия и Черна гора – добре дошъл”, каза Станимир Стоилов на официалната си пресконференция на кипърска земя.

Запитан дали се надява на служебно класиране на България заради евентуално наказание на Фабио Канаваро от Италия, Стоилов отвърна: „Иска ми се да е така, но дълбоко се съмнявам, че ще бъдем облагодетелствани.”

„Ще се зарадвам много, ако имаме голяма подкрепа от трибуните, но същевременно знам, че и кипърците подкрепят горещо своя национален отбор. Кипърският футбол израсна много през последните 10 години и сега трудно някой може да ги победи на техен терен. На нас също ще са ни нужни максимални усилия, за да спечелим утре. Все пак нашият отбор има повече класа, тъй като някои от играчите ни се състезават във водещи европейски отбори”, завърши Мъри./БЛИЦ