Втори футболист на ЦСКА е на път да се озове в "Ботев" (Пловдив). След трансфера на Абел Анисе и талантът Антон Карачанаков е бил предложен на спортно-техническото ръководство на „жълто-черните". Крилото, което в момента е най-голямата звезда в селекцията на ЦСКА, също като солидна част от вече бившите си съотборници може да напусне "Армията" като свободен агент. Така, ако се стигне до сделка, Карачанаков ще излезе без пари на "Ботев". От „Колежа" разкриха пред „Меридиан Мач", че при други обстоятелства биха привлекли моментално 21-годишния талант, но към днешна дата в отбора има много качествени футболисти, които играят на позицията на юношата на Пирин (Благоевград).

Става дума за Тодор Неделев, Вандер, Луис Педро и новото попълнение Ромарио. Именно това спира евентуален трансфер на Карачанаков при "канарчетата" към днешна дата.

Треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов е сигурен, че таланта е отличен футболист, пред когото има бляскаво бъдеще. Точно заради това е възможно "жълто-черните" да подпишат дългосрочен договор с него, а след това да го преотстъпят на отбор от „А" група до края на годината. Идеята на пловдивчани е Карачанаков, който доскоро се възстановяваше от тежка травма, да натрупа мачове през първия дял от шампионата, а след това да бъде на разположение на Мъри на „Колежа".

Трансферна цел №1 на Станимир Стоилов към момента е привличането на нов десен защитник, който да засили конкуренцията в тази зона. Мъри обаче не иска ново попълнение на всяка цена. Той е инструктирал да се преглежда пазарът за подобен играч и да се реагира само, ако на него се появи някоя неустоима възможност. Към днешна дата "Ботев" е без алтернатива отдясно на защитата, където единствената опция е Йордан Христов. От началото на сезона „канарчетата" привлякоха четирима футболисти - крилото Ромарио, халфът Абел Анисе, защитникът Елведин Джинич и нападателят Валери Домовчийски.

Както БЛИЦ отдавна ви съобщи, Станимир Стоилов проявява интерес и към друг цесекар - Нджонго Присо, който също не е изключено да подсили "Ботев" (Пловдив).

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ