Наставникът на Астана и бивш треньор на "Левски" Станимир Стоилов даде интервю за официалния сайт на УЕФА, в което обясни кои са петте му европейски мача, които смята за свое основно достижение в треньорската кариера дотук. Две от срещите, които Мъри посочи, са откакто е начело на казахстанския тим - с ХИК и с АПОЕЛ, а три са с "Левски".

Мачовете на "сините", с които Мъри се гордее:

1."Левски" - Оксер 1:0
(29 септември 2005 г., първи кръг на Купата на УЕФА, реванш): "Проявихме характер и издръжливост. Проявление на именно тези качества искам да виждам у играчите си - всеотдайност и умения", поясни Стоилов.

2. "Левски" - Удинезе 2:1
(16 март 2006 г., 1/8-финал за Купата на УЕФА, реванш): "Много е трудно да победиш силен клуб от Серия "А", ако си допуснал гол първи. По време на почивката казах на играчите, че сега мачът е загубен и остава само да хвърлим всички сили, за да вземем победата. От този кръг на турнира нашата увереност растеше от мач на мач и целият клуб буквално си стоеше на ушите", разкрива българският треньор.

3. Киево - "Левски" 2:2
(23 август 2006 г., трети квалификационен кръг на Шампионска лига, реванш): "Трудно ми е да избера между този мач и първия, в който спечелихме с 2:0. Този мач също никога няма да забравя. Действахме уверено и в двата мача. Феновете в София ни посрещнаха много топло", спомня си Стоилов.

През тази седмица Стоилов се завръща в групите Шампионска лига, този път начело на Астана, който гостува на Бенфика утре от 21:45 часа.