“Нашата цел е Купата на България. Предстоят ни тежки четвъртфинали с “Левски”, но ние сме амбицирани да продължим напред”, заяви треньорът на “Ботев” (Пд) Станимир Стоилов преди първия сблъсък със “сините”. Двубоят е от 16:15 часа на стадион “Георги Аспарухов” утре.
 
„Знаем, че предстои труден и оспорван мач за нас. Но никой не си прави илюзията, че ще ни бъде леко. Напротив. Миналата година бяхме в същата ситуация след загуба на “Левски” от ЦСКА и не можахме да се възползваме, най-вече защото не играхме добре. Сега това не бива да се повтаря. Длъжни сме да се представим на ниво, за да реализираме голямата цел“, заяви Мъри.
 
„Не е моя работа да коментирам “Левски” – ЦСКА, но смятам, че резултатът не беше справедлив. “Левски” има достатъчно добри футболисти и знам, че ще направи всичко, за да ни се противопостави. Казвате, че “сините” са в криза. Аз обаче смятам, че грандовете са най-опасни, когато са ранени. Вярно, имат наказани, но който от тях да попадне на терена, ще се раздаде докрай.
 
Нямаме проблеми с контузени футболисти. Надявам се Веселин Минев, въпреки контузията, да се оправи. Ботев трябва да направи всичко възможно да извлече положителен резултат от първия мач, но какъвто и да е той, нищо няма да е решено след първия двубой – има и реванш”, каза още Стоилов.
 
Той коментира така решението на ДК на БФС дербито с Локо (Пд) за първенство да се играе извън Коматево: “Не знам какви са наредбите и правилниците. Никога не е приятно да си наказан без публика или да си лишен от домакинство. Няма да има същия блясък дербито. На мен също не ми се вижда удачен вариант двете агитки да пътуват далеч от Пловдив. Смятам, че трябва да се прояви разум, но трябва да бъдем по-внимателни с действията си по трибуните и още повече, че след година ще играем на новия стадион, където трябва да се премахнат мрежите по трибуните.
 
Апелирам към футболния съюз и клубовете да се премахнат оградите по трибуните, защото колкото по-рано го направим, толкова повече ще възпитаме хората. Не отглеждаме на стадионите зверове, а привърженици на футбола. Когато извършителят е намерен - той си понася последствията и така според мен ще се изчисти футболът.“