Старши треньорът на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов заяви, че е очаквал тимът му да играе в Европа. "Канарчетата" вече са в Казахстан, където утре от 17:00 часа излизат срещу Астана в мач от първи кръг на Лига Европа.

„Падна ни се труден съперник. Ние виждаме, че вашият футбол е в прогрес. Надяваме се, че ще се представим на ниво в предстоящите мачове и по-достойният тим ще продължи напред. Не сме гледали съперника си на живо. Гледахме записи на мачове, в които видяхме, че Астана е добре окомплектован тим с добри играчи. Има футболисти от националния на Казахстан, затова не мисля, че двубоите ще са лесни за нас“, каза Станимир Стоилов на пресконференцията в Казахстан.

„Неприятно е, когато губиш мачове. Ние очаквахме това участие в Европа, защото знаехме за проблемите в един от тимове в България, завършили преди нас. Очаквахме своя шанс, борихме се за четвъртото място и сега ще играем в Лига Европа. Няма да отбиваме номера, а ще играем футбол – това е нашият план“, допълни Мъри.

Запитан, какви бонуси ще получи "Ботев" за участието си в Европа, Мъри Стоилов отговори: „Нямах предвид, че ще получим големи парични суми. Мотивацията ни е самото участие. Шансът да израстем, да популяризираме тима. През изминалия сезон играхме в елита на България, а сега сме вече в Европа.“

„Изкуственият терен не е проблем за нас. Ние водим занимания на аналогични терени в България, затова бързо ще се адаптираме и ще покажем нашия футбол“, завърши Стоилов.