ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Tреньорът на Левски Станимир Стоилов говори по множество теми в интервю за Bulgaria On Air, но най-интересната от тях естествено бе свързана с бъдещето на "синия" клуб и потенциалните му нови собственици. Мъри обясни, че дори е готов да подаде оставка. 

Стоилов каза, че финансово Левски вече е стъпил на краката си, но на "Герена" очакват да намерят решение на задълженията към НАП или да дойде голям инвеститор, и ако тези две неща се случат, ангажиментът му към любимия клуб е приключен.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

"Не се отказвам от нищо. Ако искат да правят нова приказка и ни поканят и имат нужда от нас, ще продължим. Левски е моят клуб, на който аз съм фен и под никаква форма не желая да го поставям под някакво напрежение, ако има нови инвеститори или собственици, с моето присъствие да се чувстват ангажирани, че трябва да продължа - аз подавам оставка, а те ще преценят дали ще се договорим за начина на работа. За мен е важно Левски да бъде спасен", каза Мъри Стоилов.

Първо в БЛИЦ: Ясно бъдещето на двама от Левски

"Дължа почти всичко от футбола на Левски, разви ме като играч, като треньор после. Левски е основата на моята футболна кариера. За мен означава честност и вяра. Трябва да се спазват заветите на Апостола. Няма бедни и богати левскари, няма по-малки и по-големи левскари, всички са еднакво левскари", отбеляза Стоилов.

Той разказа, че на 8 март 2003 г. е бил последният мач, който е изиграл - срещу Славия, и дори си е счупил пръста, а след срещата са освободили треньора му Славолюб Муслин, на когото е бил ревностен фен. След това е получил "леко фалшиво" предложение да продължи до края на сезона.

"Тогава видях фалшива покана да продължа, да оздравея и казах, че спирам, но после Гошо Тодоров ме покани да бъда помощник-треньор. Останах да работя, успяхме да свършим положителна работа и спечелихме Купата на България. След това не получих предложение за нов договор, защото лицемерието и двуличието в тази държава преобладава. След това се върнах и съвсем смело заявих, че искам да бъда треньор. Мисля, че бях подготвен, защото имах много добри учители", обясни Стоилов. 

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК