БЛИЦ продължава поредицата, свързана с цензурата в спортния печат, свалените материали и опитите на футболни личности да спрат дадена публикация. Пренасяме се в късната есен на 1997 година, когато президент на Славия е бизнесменът Стоян Николов, а старши треньор на тима е Наско Сираков.
 
От шампионския стил на “белите”, които през 1996 година правят дубъл, няма и помен. Отборът се представя на доста по-ниско ниво, а медиите засипват с критики не само младия наставник Наско Сираков, но и цялото ръководство. Начело със Стоян Николов.
 
Най-остри са перата на журналистите от “Меридиан Мач”. В един от броевете са посветени три страници, в които се вадят доста интересни факти, свързани не само с некадърната работа на треньорския щаб, но и с далаверите на босовете. А всички знаем, че в тези времена конците в Славия се дърпаха от СИК и най-вече от Младен Михалев-Маджо, макар че официално за президент се води Стоян Николов.
 
Същият този бизнесмен подскача крайно недоволен от написаното в спортния ежедневник. Заповядва на момчета от охраната си да намерят редакционните телефони, да се обадят на “гадните” журналисти и да им скръцнат със зъби. Никой в “Меридиан Мач” обаче не се стряска от дебелия глас, който мучи заплашително от другата страна на линията: “Че ви вкараме о багажнико и че ви разходиме из Витоша!”
 
Както се казва – минало през едното и излязло през другото ухо. След една седмица излиза нов анализ. В него пише в прав текст, че Стоян Николов е част от подземния свят, че даже е присвоил милиони по другия начин и че той става за всичко друго, но не и за футболен бос. Следва по-опасна реакция на Николов. На другия ден “белият” шеф и три-четири мутри нахлуват в редакцията на “Меридиан Мач”, за да разговарят на четири очи с началниците на вестника. Мъжагите влизат директно в офиса на вестника, разположен в ИПК “Родина”, застават до вратата и правят път на Николов.
 
По същото време обаче нито собственикът на “Меридиан Мач” е там, нито директорът и главният редактор. Стоян Николов се среща с един от заместник-главните редактори. Не се държи грубо, напротив – спазва дипломатичния тон. Шефът обявява, че бизнесът му е чист, че е дал много пари за доброто на Славия и че той няма вина за треньорските провали на Наско Сираков. Настоява “измислиците” по негов адрес да спрат, тъй като в противен случай ще действа “цивилизовано”.
 
“Вижте, мога спокойно да ви разходя из Витоша, стоварвайки ви в някой багажник, но аз ще направя друго – ще ви осъдя, ако не спрете с лъжите!”. След това Николов си взима довиждане и си тръгва, придружаван от своите верни горили.
След като ръководството на “Меридиан Мач” е уведомено за посещението на “бялата делегация”, собственикът и главният редактор решават да посмекчат временно острия тон по адрес на “Славия”. Но изрично подчертават, че не бива да се спестява истината.
Само месец след това се оказва, че “измислиците” във футболния ежедневник са жива реалност. Тогавашният главен прокурор Иван Татарчев разпорежда да бъдат шефът на ФК Славия Стоян Николов и съдружникът му Виекослав Смрекар. Причина за задържането им е изтеглен кредит за над $41 млн. и още 6 млн. DM с фалшиви документи. Първоначалните данни сочат, че Николов е изтеглил парите посредством два договора за поемане на дългове на фирмата "Дискъвъри-93" към ТСБанк. Няколко години по-късно Стоян Николов е оневинен./БЛИЦ