МВР разпространи официална информация във връзка с инцидента след мача между Пирин (Гоце Делчев) и "Левски" (1:1), когато ултраси на "сините" се развилняха, спряха автобуса на отбора си на прибиране към София и потърсиха обяснение от футболистите за бездушната им игра. Органите на реда съобщиха, че ултрасите са пръскали техни служители със сълзотворен спрей и са ги обиждали. Трийсетина от вандалите са арестувани, а БЛИЦ ТV снощи ви предостави ексклузивни кадри и от завръщането на Илиан Илиев и футболистите му на "Герена", където също се бяха насъбрали недоволни фенове, които атакуваха с викове "Оставка" и "Всички вън".

Съобщението от МВР:

Тридесетина фенове на "Левски" са задържани снощи на ГП Е-79 край Благоевград след футболната среща с Пирин (Гоце Делчев), съобщи ОД на МВР. Според полицейския пресцентър футболната среща е преминала при добър обществен ред и без произшествия. От ОДМВР-Благоевград е създадена организация автобусът, превозващ състезателите на "Левски", да бъде съпроводен до КПП Бело поле. При съпровождането е получена информация, че на път II-19, преди местността "Предел", землище на Разлог, се е събрала група от привърженици на "Левски", които имат намерение да спрат автобуса с пътуващите в него състезатели и да се саморазправят с тях.

В местността "Шипока" в м. Предел, път II-19 е преграден с лекотоварен автомобил "Мерцедес", превозващ фенове на футболен клуб "Левски", което е наложило спирането на автобуса и придружаващите го три полицейски автомобила и микробус. С цел недопускане на саморазправа между състезателите и феновете на отбора автобусът, превозващ състезателите, е обграден от полицейските служители. От страна на феновете са отправени нецензурни думи и призиви към състезателите да слязат от автобуса за саморазправа. Полицейските служители са притискани към автобуса и към тях също са отправяни провокативни и нецензурни изрази, а част от полицаите са напръскани със сълзотворен спрей. Нарушителите са отстранени, като при оттеглянето си лице от тяхната група хвърля в полицейския микробус неустановено пиротехническо изделие, в резултат на което са нанесени материални щети, които са в процес на установяване.

След напускането на местопроизшествието нарушителите са се отправили с автомобилите си в посока гр. София и след незабавно създадена организация, на ПП-1 Е-79 в района на местността "Полигона" преди гр. Благоевград същите са спрени и задържани. На участниците в нарушаването на обществения ред - около 29 лица, ще бъдат съставени актове за установено административно нарушение по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.