МВР потвърди новината на БЛИЦ, че е задържан 25 годишен мъж от агитката на Левски, който е хвърлил бомбата по полицайката Гергана Зашева-Младенова. Инцидентът се разигра на мача ЦСКА - Левски (2:2), а след случилото се жената претърпя операция. Днес от МВР дадоха пресконференция, на която разкриха подробности за извършителя, на когото вече са повдигнати обвинения, които предполагат между 5 и 15 години затвор.

„Първите му думи бяха, че съжалява за стореното. За нас задържаният беше известен като фен на Левски, който посещава футболни срещи. Близък е до ядрото на агитката на Левски“, коментира старши комисар Ивайло Иванов – директор на СДВР.

„Получихме много сигнали от различни източници. Всеки беше подробно анализиран и провeрен, докато стигнем до извършителя. Още в петък самоличността му беше установена. Установихме контакт с него, имаше желание да се предаде. Вчера сам се яви в СДВР, придружен от адвокат. Направи пълни самопризнания“, разкри директорът на СДВР.

„На 21 април след активните и много бързи действия на МВР и СДВР вече имаме привлечено лице в качеството му на обвиняем за причинените телесни повреди на служителите на „Жандармерия“, обяви градският прокурор Емилия Русинова.

„Извършителят на деянието, за когото твърдим, че е такъв, е роден през 1993 година. Пострадалата жена е само 1 година по-голяма от него. Не е познат на МВР, няма регистрации, не е осъждан. Разпитани са около 64 футболни запалянковци, както и близки на лицето, пред които той е признал. Иззети са дрехите на обвиняемия, с които е бил облечен в момента на извършване на деянието“, добави Русинова.