Днес в 20:00 часа на "Българска армия" ще се изиграе едно от най-дългоочакваните дербита през сезона. Един срещу друг се изправят ЦСКА и Лудогорец във взривоопасен двубой, който мнозина определят като "мач на честта".

Срещата между "червените" и "орлите" е от последния кръг на редовния сезон в Първа лига. Към момента шампионът на България е убедителен лидер във временното класиране с актив от 64 точки. Вторият Левски е с 51, докато "армейците" допълват тройката с 46.

В ЦСКА са пределно мотивирани да нарушат негативната тенденция и да постигнат първи шампионатен успех срещу кошмара си Лудогорец. Треньорът на "червените" няма сериозни кадрови проблеми и може да разчита на най-добрите си играчи. На вратата мястото си ще заеме Георги Китанов, а пред него в отбрана ще действат Чорбаджийски, Бодуров, Манолев и Недялков. Петрус Бумал и Рубен Пинто ще оперират в центъра на терена, а в още по-предни позиции ще се разчита на Руи  Педро. Най-вероятно Белчев ще заложи по двата фланга на Кирил Десподов и Кевин Меркадо.

В Лудогорец проблемите около състава са свързани с травмата на Владислав Стоянов, който е аут до края на сезона. В негово отсъствие за място под рамката се конкурират бразилецът Ренан и младият Даниел Наумов, който е юноша на ЦСКА. В защит Георги Дерменджиев ще заложи на Йордан Минев,  Козмин Моци, Хосе Луис Паломино и Натанаел Пимиента. В средата не терена ще действат  Анисе Абел и Густаво Кампаняро. Атаката ще води Клаудиу Кешерю, подкрепян от бразилците Вандерсон, Марселиньо и Джонатан Кафу.

ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦРезултат с изображение за фк лудогорец
днес от 20:00 часа по Диема Спорт HD
София, "Бъгларска армия"
Съдия: Стефан Апостолов

ЦСКА: Китанов; Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Недялков; Пинто, Бумал; Десподов, Педро, Меркадо; Каранга
Треньор: С. Белчев

Лудогорец: Наумов; Й. Минев, Моци, Паломино, Натанаел; Анисе, Кампаняро; Кафу, Марселиньо, Вандерсон; Кешерю
Треньор: Г. Дерменджиев

Tелевизионната програма на Първа лига (РЕГЛАМЕНТ)
Всичко за Първа лига