Новият треньор на Локомотив (Пловдив) Наджи Шенсой сравни предстоящата, първа седмица от подготовката на отбора с известния турски пазар „Капалъ чарши”.

„Първата седмица ще бъдем като „Капалъ чарши” в Истанбул. Ще идват и ще си отиват футболисти. Ще ги водят мениджъри и ще разправят, че са много добри. Че са играли в Байерн (Мюнхен) и Барселона. Може да са с манекенски мерки, 90-60-90, но дали стават ще се види на терена. Основната работа ще бъде по селекцията. Разбира се, ще има натоварване в тренировките, но главната задача е да избистрим на 80-90% хората, с които ще работим, за да може на лагера в Сандански да започнем същинската подготовка без да се разсейваме. Очаквам в близките дни да попълним екипа с треньор на вратарите и кондиционен специалист”, каза Шенсой.

„Знам, че имаме само 9 точки и ни очакват 15 финални мача. Можем да се справим, само ако бъдем единни и направим колектив. Не ми е приятно, че целта ни е оставане в групата, но това е реалността”, заяви още специалистът.

„Локомотив има много добри футболисти, но няма отбор. А индивидуалности без колектив не е достатъчно за успех. През пролетта отборът беше зле физически. Но най-голяма е вината на ръководството. Рибата се вмирисва откъм главата и в случая е така. Липсата на комуникация между, ръководство и треньори, както и между треньори и футболисти, е фатална. Да не говорим, че бяха сменени трима треньори само за няколко месеца. Затова казвам, че трябва да бъдем едно цяло. Само така ще изпълним целите си, каквито и да бъдат те”, завърши Шенсой./БЛИЦ